SSC CHSL Question Paper 2016 Download General Intelligence & Reasoning PDF

SSC CHSL Question Paper 2016

Staff Selection Commission CHSL questions for Intelligence & Reasoning are being exposed on this page for the job seekers who have wish to a job through Staff Selection Commission (SSC).

Every body knows that written examination will be conducted by Staff Selection Commission and job seekers need to crack it to get selected for applied post.

Now check the questions which are from General Intelligence & Reasoning section. Other sections questions are also available on our website that is on totalgovtjobs.co.in. Take a look on following content to beat upcoming exam 2016 of SSC CHSL.

Q1. In this question, select the related word/letter from the given alternatives.

Rashtrapati Bhavan: India, Downing Street: U.K., White House: USA, Kremlin: __?___

A – Russia

B – Germany

C – Norway

D – Nepal

Answer: A.

Q2. Choose the correct alternatives from the given ones that will complete the series.

4, 8, 12, 16, __?__, 24

A – 40

B – 10

C – 20

D – 30

Answer: C.

Q3. If RHYTHMIC is written as QGXSGLHB, how MUSIC can be written in that code?

A – NVRHB

B – LTRHB

C – NVTJD

D – LVTHB

Answer: B.

Q4. Pointing to a woman, Malar said, “Her only sister is the mother of my daughter’s mother”. How is the woman related to Malar?

A – Grand Mother

B – Mother

C – Sister

D – Aunt

Answer : D.

Q5. Which is the third word when put in an alphabetic order?

A – Dialysis

B – Diarchy

C – Diamond

D – Diagonal

Answer: C.

Q6. Letters given in the first line have coded as in the second line.

V D A S G K I H X O
5 1 3 9 0 8 2 4 7 6

How will the letters IVSHOD be coded?

A – 258416

B – 259641

C – 254961

D – 259461

Answer: D.

Q7. If 52+26=30 and 80+24=28, then 27+54=?

A – 36

B – 81

C – 48

D – 38

Answer: A.

Q8. In this question, select the related word from the given alternatives.

ACEG: JLNP: BDFG: ___?

A – KMPQ

B – BEFI

C – KMOQ

D – KLOR

Answer: C.

Q9. 120% of 5100?

A – 4000

B – 6120

C – 8000

D – 10000

Answer: B.

Q10. From the given alternatives words, select the word which cannot be formed using letters of the given word.

‘MINERVA’

A – NINE

B – VEIN

C – MINE

D – RAIN

Answer: A.

Note: we are providing all types of question papers or syllabus. You can visit our site for getting well facility i.e totalgovtjobs.co.in

Related Content:

SSC CHSL Results

Related Posts

5 thoughts on “SSC CHSL Question Paper 2016 Download General Intelligence & Reasoning PDF”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *